Destructie

Logo RendacRendac BV is het bedrijf dat kadavers van overleden dieren ophaalt en verwerkt in Nederland. Voor meer informatie over wat destructie is en inhoudt kunt u op deze website lezen. Wanneer een pony of paard is overleden of geëuthanaseerd, kunt u Rendac bellen om een afspraak te maken om het kadaver op te laten halen tegen een vergoeding.

Het melden kan telefonisch via het telefoonnummer 0900 - 9221 (€ 0,10 per minuut). Denkt u eraan dat u ook het transpondernummer voorhanden heeft

Overleden paarden en/of pony’s kunt u melden bij Rendac. Het paard of de pony wordt dan de eerstvolgende werkdag bij u opgehaald door een kadaverwagen van Rendac, oftewel een vrachtwagen met een grijpkraan. De kosten hiervan liggen ongeveer rond de €50.- (2022).

Er kan echter ook gekozen worden om het paard apart te laten ophalen. Als u voor deze mogelijkheid kiest wordt het kadaver met speciaal vervoer van Rendac opgehaald. Speciale zorg en de mogelijkheid om voorafgaand aan het vervoer op een door u gewenste manier afscheid te nemen staan daarbij centraal. Rendac rekent voor deze dienstverlening een bedrag van ongeveer €500,- (2022).

Tarieven (2022) Rendac incl. BTW
Paard (code 51) € 72,65
Veulen (code 52) € 37,22
Pony (code 53) € 46,45
Individuele ophaalservice € 499,50

 

Raadpleeg voor de meest recente informatie en tarieven de website van Rendac.